Nieuw VUB-programma tilt AI-startups en beginnende ondernemers naar hoger niveau

Nieuw VUB-programma tilt AI-startups en beginnende ondernemers naar hoger niveau

Woensdag 28 juni 2023 - De Business Development Academy (BUDA) van Vrije Universiteit Brussel (VUB) en het AI for the Common Good Institute (FARI) lanceren het nieuwe FARI AI Accelerator-programma. Gedurende zes maanden krijgen beginnende AI-startups en aspirant-ondernemers de nodige vaardigheden, kennis en middelen aangereikt om hun bedrijf te helpen groeien. Dankzij dit project neemt de VUB haar rol als engaged university op, want het doel van het programma is om een boost te geven aan het economisch weefsel in de regio van Brussel.

Het AI-versnellingsprogramma van BUDA en FARI bestaat uit een uitgebreide training over bedrijfsontwikkeling en persoonlijke begeleiding van de deelnemers door experten uit de sector.

Volgens Geoffrey Aerts, directeur van VUB BUDA, laat dergelijke vorm van lerend netwerken beginnende AI-bedrijven toe om in sneltempo te groeien: ​

“Ons hybride programma omvat zowel online als persoonlijke bijeenkomsten in Brussel. Panels van experten uit de industrie delen hun ervaringen en geven waardevol advies over onderwerpen als fondsenwerving, productontwikkeling en marktstrategie. Aan het einde van het programma krijgen deelnemers de kans om hun startup te presenteren tijdens een pitch-sessie voor een groep potentiële investeerders. Het is net die kruisbestuiving van ideeën en inzichten, die deelnemende bedrijven helpt om het beter te doen en hun ambities waar te maken.”

Het programma is volledig gratis. Geïnteresseerde AI-startups en ondernemers kunnen zich tot 31 juli inschrijven via de website van BUDA.


Over BUDA
​De VUB Business Development Academy wil kwalitatieve academische ​ bedrijfsontwikkeling stimuleren door marktonderzoek en trainingen op maat aan te bieden. Daarnaast streeft BUDA ernaar om onderzoekers de nodige tools, middelen en connecties aan te reiken, zodat ze hun kennis en expertise kunnen vertalen in een maatschappelijke of economische meerwaarde.

Over FARI
​FARI is een initiatief gericht op het ontwikkelen, bestuderen en bevorderen van de toepassing en het bestuur van AI-, data- en robotica-technologieën op een betrouwbare, transparante, open, inclusieve, ethische en verantwoordelijke manier. Geïnspireerd door humanistische en Europese waarden wil FARI AI-gerelateerde technologieën inzetten voor maatschappelijke voordelen, zoals het versterken en behouden van fundamentele mensenrechten en het behalen van de VN-doelen voor duurzame ontwikkeling. 

Meer informatie: 

Sam Jaspers
Sam Jaspers Woordvoerder a.i., perscontact wetenschap & onderzoek
CO
Over Press - Vrije Universiteit Brussel

volg ons op twitter @VUBrussel


De Vrije Universiteit Brussel is een internationaal georiënteerde universiteit in Brussel, het hart van Europa. Door het afleveren van hoogstaand onderzoek en onderwijs op maat, wil de VUB een actieve en geëngageerde bijdrage leveren tot een betere maatschappij.

De Wereld Heeft Je Nodig

De Vrije Universiteit Brussel neemt haar wetenschappelijke en maatschappelijke verantwoordelijkheid met liefde en daadkracht op. De VUB lanceerde daarom het platform ’De Wereld Heeft Je Nodig’.  Hier worden rond zes P’s ideeën, acties en projecten samengebracht, opgestart en uitgebouwd. De eerste P staat voor People, want daar draait alles om: mensen gelijke kansen geven, welvaart, welzijn, respect. Peace staat voor het bestrijden van klein en groot onrecht in de wereld. Prosperity gaat armoede en ongelijkheid te lijf. Planet staat voor acties rond biodiversiteit, klimaat, luchtkwaliteit, dierenrechten ... Met Partnership zoekt de VUB samenwerkingen om de wereld een betere plaats te maken. De zesde en laatste P is van Poincaré, de Franse filosoof Henri Poincaré aan wie de VUB haar leuze ontleent, dat het denken zich aan niets mag onderwerpen, behalve aan de feiten zelf. De VUB is een 'urban engaged university’, sterk verankerd in Brussel en Europa en werkend volgens de principes vrij onderzoek. www.vub.be/dewereldheeftjenodig

Press - Vrije Universiteit Brussel
Pleinlaan 2
1050 Brussel