Jonge academici van de VUB tekenen beleid mee uit

Jonge academici van de VUB tekenen beleid mee uit

Rectorenploeg krijgt versterking van vijf universitaire dienstverleners

Vijf jonge academici van de VUB zijn uitverkoren om naast hun academische werk een jaar lang bestuurstaken op zich te nemen als ondersteuning van de rector en de vicerectoren.  Burgerlijk bouwkundig ingenieur Tine Tysmans gaat aan de slag voor het vicerectoraat Onderwijs en Studentenzaken. Burgerlijk natuurkundig ingenieur Jeroen Van Schependom zet zijn schouders onder het vicerectoraat Onderzoeksbeleid. Taal- en literatuurwetenschapper Ann Peeters doet dat voor het vicerectoraat Internationalisering. Industrieel ingenieur Maarten Messagie gaat zich inspannen voor het vicerectoraat Innovatie en Valorisatie. En tenslotte mag fysicus Vincent Ginis de rector bijstaan.

Deze vijf jonge wetenschappers krijgen de kans om hun leiderschapspotentieel te ontwikkelen en om de rectorale beleidsploeg te inspireren. Ze zullen een dag per week kunnen besteden aan deze nieuwe rol. Elk van hen zal nauw samenwerken met de rector of een vicerector in een specifiek beleidsdomein om zo een tastbaar zicht te krijgen op wat leiderschap en beleidsvoering in de praktijk betekent.

“Door jonge academici de kans geven om hun beleidscompetenties aan te scherpen en te wegen op het beleid van de VUB wil de universiteit haar beleidsvermogen verhogen. De stem en zienswijze van onze jongere collega’s zijn absoluut essentieel. Het zijn tenslotte ook de leiders van de toekomst.”  zo vertelt rector Caroline Pauwels.

In het beleidsplan “The future is a foreign country, they do things differently there” beschreef rector Caroline Pauwels dat ze wilde investeren in leiderschap. De VUB is de afgelopen jaren sterk gegroeid. Goed leiderschap is een van de voorwaarden om die groei bestendig te maken.

Meer informatie en interviews via persrelaties VUB

CO
Contacteer ons
Sicco Wittermans
Sicco Wittermans Woordvoerder en persrelaties Vrije Universiteit Brussel
Sicco Wittermans
Sicco Wittermans Woordvoerder en persrelaties Vrije Universiteit Brussel
Over Press - Vrije Universiteit Brussel

volg ons op twitter @VUBrussel


De Vrije Universiteit Brussel is een internationaal georiënteerde universiteit in Brussel, het hart van Europa. Door het afleveren van hoogstaand onderzoek en onderwijs op maat, wil de VUB een actieve en geëngageerde bijdrage leveren tot een betere maatschappij.

De Wereld Heeft Je Nodig

De Vrije Universiteit Brussel neemt haar wetenschappelijke en maatschappelijke verantwoordelijkheid met liefde en daadkracht op. De VUB lanceerde daarom het platform ’De Wereld Heeft Je Nodig’.  Hier worden rond zes P’s ideeën, acties en projecten samengebracht, opgestart en uitgebouwd. De eerste P staat voor People, want daar draait alles om: mensen gelijke kansen geven, welvaart, welzijn, respect. Peace staat voor het bestrijden van klein en groot onrecht in de wereld. Prosperity gaat armoede en ongelijkheid te lijf. Planet staat voor acties rond biodiversiteit, klimaat, luchtkwaliteit, dierenrechten ... Met Partnership zoekt de VUB samenwerkingen om de wereld een betere plaats te maken. De zesde en laatste P is van Poincaré, de Franse filosoof Henri Poincaré aan wie de VUB haar leuze ontleent, dat het denken zich aan niets mag onderwerpen, behalve aan de feiten zelf. De VUB is een 'urban engaged university’, sterk verankerd in Brussel en Europa en werkend volgens de principes vrij onderzoek. www.vub.be/dewereldheeftjenodig

Press - Vrije Universiteit Brussel
Pleinlaan 2
1050 Brussel