Infodag VUB op 28 april voor toekomstige studenten

Infodag VUB op 28 april voor toekomstige studenten

Een stevig internationaal aanbod

Op 28 april zet de Vrije Universiteit Brussel weer haar deuren open om toekomstige studenten en twijfelaars grondig kennis te laten maken met haar campussen in Etterbeek en Jette. Het moment wordt aangegrepen om het groeiende aanbod van Engelstalige opleidingen in de kijker te zetten. Met opleidingen als de bachelor in Business Economics en de masteropleiding in Gerontological Sciences wil de universiteit inspelen op de globaliseringstrend. De programma’s voor werkstudenten - het grootste aanbod in Vlaanderen - en de spiksplinternieuwe educatieve master kunnen ook rekenen op de nodige aandacht.

Wanneer: zondag 28 april, 2019 - 10:00 - 15:00 Waar: Campus Brussels Humanities, Sciences & Engineering campus, Pleinlaan 2 Brussel, en Brussels Health Campus, Laarbeeklaan 103 Brussel (Geneeskunde en Farmacie)

Met 100.000 studenten valt moeilijk te ontkennen dat Brussel de grootste studentenstad van het land is. De groeiende populariteit tekent zich af in de cijfers van de Vrije Universiteit Brussel, met maar liefst 18% meer nieuwe inschrijvingen in 2018-2019 dan het academiejaar ervoor. De universiteit is vastberaden om haar positie verder te versterken door haar aanbod aan internationale opleidingen en opties voor werkstudenten uit te spelen en jongeren te laten proeven van de unieke studentenbeleving.

Voor het merendeel van de opleidingen kunnen geïnteresseerde studenten doorlopend tussen 10 en 15 uur terecht op de campus in Etterbeek. Voor de medische opleidingen, alsook revalidatiewetenschappen en kinesitherapie, worden studenten verwelkomd op de campus in Jette. De infodag biedt studenten een uitgelezen kans om rondgeleid te worden op de campussen, een kijkje te nemen in de koten, gezellig te lunchen in het studentenrestaurant en een antwoord te krijgen op al hun vragen over de opleidingen en schakelprogramma’s. Nadien kan men FabLab Brussels, het grootste fablab van Brussel, bezoeken om te kijken wat toekomstige studenten Industriële Wetenschappen kunnen verwachten.

De hele dag door kunnen geïnteresseerden zich begeven naar de infomarkt. Bijvoorbeeld om zich te informeren over de nieuwe Educatieve Master of de Engelstalige bachelor in Business Economics. De Educatieve Master reikt studenten de nodige tools aan om later voor een klas te staan, maar leidt hen ook op tot inhoudelijke vakexperts. Het arsenaal aan Engelstalige opleidingen, waaronder de bachelor in Business Economics, is het antwoord van de Brusselse universiteit op de groeiende vraag naar internationale vaardigheden en knowhow.  

Men kan het programma van A tot Z terugvinden op de website van Vrije Universiteit Brussel: www.vub.ac.be/infodag. Voor bijkomende informatie over de opties voor werkstudenten en een overzicht van ons opleidingsaanbod kan men terecht op https://www.vub.ac.be/werken-studeren#werken-en-studeren en https://www.vub.ac.be/opleidingen.

 

Meer info

Vicerector Jan Danckaert, contact via persrelaties VUB

Contacteer ons
Sicco Wittermans Vrije Universiteit Brussel
Sicco Wittermans Vrije Universiteit Brussel
Over Press - Vrije Universiteit Brussel

volg ons op twitter @VUBrussel


De Vrije Universiteit Brussel is een internationaal georiënteerde universiteit in Brussel, het hart van Europa. Door het afleveren van hoogstaand onderzoek en onderwijs op maat, wil de VUB een actieve en geëngageerde bijdrage leveren tot een betere maatschappij.

De Wereld Heeft Je Nodig

De Vrije Universiteit Brussel neemt haar wetenschappelijke en maatschappelijke verantwoordelijkheid met liefde en daadkracht op. De VUB lanceerde daarom het platform ’De Wereld Heeft Je Nodig’.  Hier worden rond zes P’s ideeën, acties en projecten samengebracht, opgestart en uitgebouwd. De eerste P staat voor People, want daar draait alles om: mensen gelijke kansen geven, welvaart, welzijn, respect. Peace staat voor het bestrijden van klein en groot onrecht in de wereld. Prosperity gaat armoede en ongelijkheid te lijf. Planet staat voor acties rond biodiversiteit, klimaat, luchtkwaliteit, dierenrechten ... Met Partnership zoekt de VUB samenwerkingen om de wereld een betere plaats te maken. De zesde en laatste P is van Poincaré, de Franse filosoof Henri Poincaré aan wie de VUB haar leuze ontleent, dat het denken zich aan niets mag onderwerpen, behalve aan de feiten zelf. De VUB is een 'urban engaged university’, sterk verankerd in Brussel en Europa en werkend volgens de principes vrij onderzoek. www.vub.be/dewereldheeftjenodig

Press - Vrije Universiteit Brussel
Pleinlaan 2
1050 Brussel