Double pass gaat samenwerken met FIFA

Double pass gaat samenwerken met FIFA

VUB spin-off gespecialiseerd in sport technisch en talentontwikkeling

Double pass, een spin-off van de Vrije Universiteit Brussel, gespecialiseerd in sporttalentontwikkeling, werd gekozen als partner om FIFA’s nieuwe baanbrekende “Talent Development Programme” uit te rollen.

Dit wereldwijde project, waaraan naar verwachting 120 landen zullen deelnemen, zal in verschillende fasen worden uitgerold.

 

De analysefase : van april tot september 2020

De FIFA zal een analyse uitvoeren van het ecosysteem van al hun ledenverenigingen en double pass  zal zowel on-site als online analyses uitvoeren van verschillende academies (jongens en meisjes) binnen elk land. In totaal worden 360 academies ter plaatse en 1560 academies online geanalyseerd.

 

De rapportagefase : van oktober tot december 2020

Elke academie ontvangt een individueel rapport van double pass met duidelijke bevindingen, benchmarks en aanbevelingen. Daarnaast krijgt ieder land een rapport over hun academies, de verslagen van alle landen zullen worden geïntegreerd in het  global FIFA eco-system rapport.

 

De ondersteunende fase en het stimuleringsprogramma : Vanaf 2021

Op basis van de bevindingen van de analyses zal een ondersteunende fase van start gaan, waarin op maat gemaakte technische ondersteuningsprogramma’s voor federaties en academies zullen worden uitgevoerd in alle landen die aan de analysefase hebben deelgenomen.

Ongeveer 15 experten in talentontwikkeling van double pass worden betrokken bij het project om dit unieke beeld van voetbalacademies over de hele wereld vorm te geven.

 

LK CO
Over Press - Vrije Universiteit Brussel

volg ons op twitter @VUBrussel


De Vrije Universiteit Brussel is een internationaal georiënteerde universiteit in Brussel, het hart van Europa. Door het afleveren van hoogstaand onderzoek en onderwijs op maat, wil de VUB een actieve en geëngageerde bijdrage leveren tot een betere maatschappij.

De Wereld Heeft Je Nodig

De Vrije Universiteit Brussel neemt haar wetenschappelijke en maatschappelijke verantwoordelijkheid met liefde en daadkracht op. De VUB lanceerde daarom het platform ’De Wereld Heeft Je Nodig’.  Hier worden rond zes P’s ideeën, acties en projecten samengebracht, opgestart en uitgebouwd. De eerste P staat voor People, want daar draait alles om: mensen gelijke kansen geven, welvaart, welzijn, respect. Peace staat voor het bestrijden van klein en groot onrecht in de wereld. Prosperity gaat armoede en ongelijkheid te lijf. Planet staat voor acties rond biodiversiteit, klimaat, luchtkwaliteit, dierenrechten ... Met Partnership zoekt de VUB samenwerkingen om de wereld een betere plaats te maken. De zesde en laatste P is van Poincaré, de Franse filosoof Henri Poincaré aan wie de VUB haar leuze ontleent, dat het denken zich aan niets mag onderwerpen, behalve aan de feiten zelf. De VUB is een 'urban engaged university’, sterk verankerd in Brussel en Europa en werkend volgens de principes vrij onderzoek. www.vub.be/dewereldheeftjenodig

Press - Vrije Universiteit Brussel
Pleinlaan 2
1050 Brussel