Double pass gaat samenwerken met FIFA

Double pass gaat samenwerken met FIFA

VUB spin-off gespecialiseerd in sport technisch en talentontwikkeling

Double pass, een spin-off van de Vrije Universiteit Brussel, gespecialiseerd in sporttalentontwikkeling, werd gekozen als partner om FIFA’s nieuwe baanbrekende “Talent Development Programme” uit te rollen.

Dit wereldwijde project, waaraan naar verwachting 120 landen zullen deelnemen, zal in verschillende fasen worden uitgerold.

 

De analysefase : van april tot september 2020

De FIFA zal een analyse uitvoeren van het ecosysteem van al hun ledenverenigingen en double pass  zal zowel on-site als online analyses uitvoeren van verschillende academies (jongens en meisjes) binnen elk land. In totaal worden 360 academies ter plaatse en 1560 academies online geanalyseerd.

 

De rapportagefase : van oktober tot december 2020

Elke academie ontvangt een individueel rapport van double pass met duidelijke bevindingen, benchmarks en aanbevelingen. Daarnaast krijgt ieder land een rapport over hun academies, de verslagen van alle landen zullen worden geïntegreerd in het  global FIFA eco-system rapport.

 

De ondersteunende fase en het stimuleringsprogramma : Vanaf 2021

Op basis van de bevindingen van de analyses zal een ondersteunende fase van start gaan, waarin op maat gemaakte technische ondersteuningsprogramma’s voor federaties en academies zullen worden uitgevoerd in alle landen die aan de analysefase hebben deelgenomen.

Ongeveer 15 experten in talentontwikkeling van double pass worden betrokken bij het project om dit unieke beeld van voetbalacademies over de hele wereld vorm te geven.

 

LK CO
Over Press - Vrije Universiteit Brussel

De Vrije Universiteit Brussel is een internationaal georiënteerde universiteit in Brussel, het hart van Europa. Door het afleveren van hoogstaand onderzoek en onderwijs op maat, wil de VUB een actieve en geëngageerde bijdrage leveren tot een betere maatschappij.

Press - Vrije Universiteit Brussel
Pleinlaan 2
1050 Brussel