De psychologie van een voetbalcarrière

De psychologie van een voetbalcarrière

Symposium over begeleiding, welzijn, studies en na-carrière profvoetballers

Op 29 november 2021 organiseert de onderzoeksgroep ‘Sportpsychologie en Mentale Begeleiding’ van de Vrije Universiteit Brussel, het Mind the Gap symposium. Tijdens dit praktijkgerichte symposium komt de begeleiding, het algemeen welzijn, de combinatie topsport en studies of werk en voorbereiding op de na-carrière van prof- en jeugdvoetballers aan bod. De Vrije Universiteit Brussel slaat hiervoor de handen in elkaar met de Royal Belgian Football Association (RBFA) en Voetbal Vlaanderen. De internationale spelersvakbond FIFPRO en verschillende Belgische clubs vanuit het vrouwen- en mannenvoetbal zijn eveneens vertegenwoordigd in het programma.

Journalisten die langs willen komen, kunnen zich inschrijven bij [email protected]

Tijdens het symposium komen 'best practices' uit Europa aan bod, die als inspiratie kunnen dienen voor het Belgische voetbal. Daarnaast komen onder andere Lucas Lissens, Yari Verschaeren (RSC Anderlecht), en Sarina Wiegman (Bondscoach Engeland) getuigen over hun carrièreverloop.

Tijdens het laatste deel van het symposium is er een paneldiscussie, waarin onder andere Ariël Jacobs, Jan Verlinden (RSC Anderlecht) en Oscar Alkemade (Ajax) hun toekomstvisie op de Belgische voetbalcontext zullen bediscussiëren. 

Het volledige programma alsook informatie m.b.t. registratie vindt u hier.

De VUB-onderzoeksgroep ‘Sportpsychologie en Mentale Begeleiding’ richt zich op sportpsychologisch onderzoek. De belangrijkste onderzoeksthema's hebben betrekking op (a) de loopbaanontwikkeling van getalenteerde, top-, Olympische, duale carrière en voormalige topsporters, (b) het verlenen van sportpsychologische ondersteuning en de ontwikkeling van sportpsychologen en (c) de ontwikkeling van mentale vaardigheden en mentaal welzijn bij topsporters. De onderzoeksgroep wordt geleid door professor Paul Wylleman.

Datum: Maandag 29 november 2021, 18u15 – 21u30

Locatie: Proximus Basecamp, Tubeke

 

Meer info

Sofie Smismans, +32 497 39 40 39, [email protected].

Over Press - Vrije Universiteit Brussel

volg ons op twitter @VUBrussel


De Vrije Universiteit Brussel is een internationaal georiënteerde universiteit in Brussel, het hart van Europa. Door het afleveren van hoogstaand onderzoek en onderwijs op maat, wil de VUB een actieve en geëngageerde bijdrage leveren tot een betere maatschappij.

De Wereld Heeft Je Nodig

De Vrije Universiteit Brussel neemt haar wetenschappelijke en maatschappelijke verantwoordelijkheid met liefde en daadkracht op. De VUB lanceerde daarom het platform ’De Wereld Heeft Je Nodig’.  Hier worden rond zes P’s ideeën, acties en projecten samengebracht, opgestart en uitgebouwd. De eerste P staat voor People, want daar draait alles om: mensen gelijke kansen geven, welvaart, welzijn, respect. Peace staat voor het bestrijden van klein en groot onrecht in de wereld. Prosperity gaat armoede en ongelijkheid te lijf. Planet staat voor acties rond biodiversiteit, klimaat, luchtkwaliteit, dierenrechten ... Met Partnership zoekt de VUB samenwerkingen om de wereld een betere plaats te maken. De zesde en laatste P is van Poincaré, de Franse filosoof Henri Poincaré aan wie de VUB haar leuze ontleent, dat het denken zich aan niets mag onderwerpen, behalve aan de feiten zelf. De VUB is een 'urban engaged university’, sterk verankerd in Brussel en Europa en werkend volgens de principes vrij onderzoek. www.vub.be/dewereldheeftjenodig

Press - Vrije Universiteit Brussel
Pleinlaan 2
1050 Brussel