Belgische interuniversitaire MAPATHON 2025, 24-27 maart

Belgische interuniversitaire MAPATHON 2025, 24-27 maart

Help Artsen Zonder Grenzen en het Rode Kruis bij hun humanitaire hulpverlening

Humanitaire organisaties hebben kaarten nodig om in crisissituaties snel en efficiënt hulp te kunnen bieden. Daarom hebben Artsen Zonder Grenzen en het Rode Kruis in 2014 de krachten gebundeld en het Missing Maps project gelanceerd, samen met de OpenStreetMap Foundation. Over de hele wereld trekt het project vrijwilligers aan om gebieden in kaart te brengen waar directe humanitaire hulp nodig is, of waar er een verhoogd risico is op het zich voordoen van natuurrampen, epidemieën of conflicten.

Na het groot succes van de vijf voorgaande edities organiseert het Belgisch Nationaal Comité voor Geografie, in samenwerking met Artsen Zonder Grenzen, van 24-27 maart opnieuw een interuniversitaire Mapathon. Op meerdere campuslocaties in Brussel, Vlaanderen en Wallonië kan je terecht om enkele uurtjes samen te ‘mappen’. Dit jaar brengen we gebouwen en wegen in kaart in Sokoto, Nigeria, waar Artsen Zonder Grenzen actief is in het bestrijden van ondervoeding en het bieden van hulp aan vluchtelingen getroffen door geweld in de regio. Mis deze kans niet en help Artsen Zonder Grenzen en het Rode Kruis bij hun werk in crisisgebieden !

Tijdens de Mapathon wordt voor elke deelnemer een computer met internetverbinding voorzien. Dat is ook alles wat je nodig hebt om als mapper aan de slag te gaan. Ervaring is niet vereist.

Waar? Antwerpen, Brussel, Gent, Leuven, Louvain-la-Neuve, Liège, Namur

Wanneer? 24-27 maart. Voor meer informatie omtrent uur en locatie van de verschillende events en voor registratie: klik hier of scan de QR code !

Story image

 

Meer info over het Missing Maps project: https://www.hotosm.org/projects/missing_maps

Story image
Koen Stein
Koen Stein Perscontact wetenschap & innovatie

 

 

 

 

 

 

 

 

WE
Over Press - Vrije Universiteit Brussel

volg ons op twitter @VUBrussel


De Vrije Universiteit Brussel is een internationaal georiënteerde universiteit in Brussel, het hart van Europa. Door het afleveren van hoogstaand onderzoek en onderwijs op maat, wil de VUB een actieve en geëngageerde bijdrage leveren tot een betere maatschappij.

De Wereld Heeft Je Nodig

De Vrije Universiteit Brussel neemt haar wetenschappelijke en maatschappelijke verantwoordelijkheid met liefde en daadkracht op. De VUB lanceerde daarom het platform ’De Wereld Heeft Je Nodig’.  Hier worden rond zes P’s ideeën, acties en projecten samengebracht, opgestart en uitgebouwd. De eerste P staat voor People, want daar draait alles om: mensen gelijke kansen geven, welvaart, welzijn, respect. Peace staat voor het bestrijden van klein en groot onrecht in de wereld. Prosperity gaat armoede en ongelijkheid te lijf. Planet staat voor acties rond biodiversiteit, klimaat, luchtkwaliteit, dierenrechten ... Met Partnership zoekt de VUB samenwerkingen om de wereld een betere plaats te maken. De zesde en laatste P is van Poincaré, de Franse filosoof Henri Poincaré aan wie de VUB haar leuze ontleent, dat het denken zich aan niets mag onderwerpen, behalve aan de feiten zelf. De VUB is een 'urban engaged university’, sterk verankerd in Brussel en Europa en werkend volgens de principes vrij onderzoek. www.vub.be/dewereldheeftjenodig

Press - Vrije Universiteit Brussel
Pleinlaan 2
1050 Brussel