VUB-studente Britt Anciaux genomineerd voor de Vlaamse Scriptieprijs

VUB-studente Britt Anciaux genomineerd voor de Vlaamse Scriptieprijs

Arts-specialist in opleiding aan de VUB Britt Anciaux is één van de 5 genomineerden voor de Vlaamse Scriptieprijs 2021. Haar masterthesis over snelle, moderne en veilige pijnpreventie bij het prikken van de allerkleinste patiëntjes werd door de jury geselecteerd uit 405 inzendingen.

Dr. Britt Anciaux is dit jaar aan haar specialisatie pediatrie begonnen aan de VUB en het UZ Brussel. Het onderwerp van haar masterproef die ze realiseerde onder begeleiding van promotor prof. dr. Gerlant Van Berlaer, liet eerder haar voorliefde voor kindergeneeskunde al blijken. Het werkstuk dat nu in de running is voor de Vlaamse Scriptieprijs 2021, behandelt het gebruik van de zgn. S-Caine patch; een pleister voor plaatselijke verdoving die pijnlijke prikken en procedures een stuk aangenamer maakt voor kinderen. Een grote vooruitgang in vergelijking met oude methodes, zoals crèmes. Maar, deze methode werd niet eerder onderzocht voor jonge kinderen tot drie jaar. Dat is wat Britt Anciaux in haar masterproef wel deed. Met goede resultaten: mits wat aanpassingen naar grootte en aanhechting, is deze pleister ook geschikt voor de allerjongsten.

Meer over de masterproef van dr. Britt Anciaux leest u hier.

De winnaar van de Vlaamse Scriptieprijs 2021 wordt op 21 december bekendgemaakt.

GF
Contacteer ons
Sicco Wittermans
Sicco Wittermans Woordvoerder en persrelaties Vrije Universiteit Brussel
Sicco Wittermans
Sicco Wittermans Woordvoerder en persrelaties Vrije Universiteit Brussel
Over Press - Vrije Universiteit Brussel

volg ons op twitter @VUBrussel


De Vrije Universiteit Brussel is een internationaal georiënteerde universiteit in Brussel, het hart van Europa. Door het afleveren van hoogstaand onderzoek en onderwijs op maat, wil de VUB een actieve en geëngageerde bijdrage leveren tot een betere maatschappij.

De Wereld Heeft Je Nodig

De Vrije Universiteit Brussel neemt haar wetenschappelijke en maatschappelijke verantwoordelijkheid met liefde en daadkracht op. De VUB lanceerde daarom het platform ’De Wereld Heeft Je Nodig’.  Hier worden rond zes P’s ideeën, acties en projecten samengebracht, opgestart en uitgebouwd. De eerste P staat voor People, want daar draait alles om: mensen gelijke kansen geven, welvaart, welzijn, respect. Peace staat voor het bestrijden van klein en groot onrecht in de wereld. Prosperity gaat armoede en ongelijkheid te lijf. Planet staat voor acties rond biodiversiteit, klimaat, luchtkwaliteit, dierenrechten ... Met Partnership zoekt de VUB samenwerkingen om de wereld een betere plaats te maken. De zesde en laatste P is van Poincaré, de Franse filosoof Henri Poincaré aan wie de VUB haar leuze ontleent, dat het denken zich aan niets mag onderwerpen, behalve aan de feiten zelf. De VUB is een 'urban engaged university’, sterk verankerd in Brussel en Europa en werkend volgens de principes vrij onderzoek. www.vub.be/dewereldheeftjenodig

Press - Vrije Universiteit Brussel
Pleinlaan 2
1050 Brussel