VUB start interne orde- en tuchtprocedure

VUB start interne orde- en tuchtprocedure

Reuzegom

Naar aanleiding van de mogelijke betrokkenheid van een VUB-student bij het gerechtelijk dossier over de dramatische dood van Sanda Dia kondigt de VUB vandaag aan dat het een interne orde- en tuchtprocedure opstart.

Het is voor de VUB belangrijk om te weten of er strafrechtelijke feiten ten laste gelegd worden tegen de VUB-student die betrokken zou zijn in het gerechtelijk dossier. Hierbij wil de Vrije Universiteit Brussel de rechten van alle betrokkenen respecteren en dus juridisch en procedureel correct handelen. De universiteit start een intern tuchtrechtelijk onderzoek.

De VUB  herhaalt dat ze, in de eerste plaats voor de familie en vrienden van Sanda Dia, maar ook voor alle partijen, hoopt op een eerlijk en rechtvaardig proces. Om de noodzakelijke sereniteit te bewaren, zowel voor het interne debat als voor het verdere verloop van de rechtsprocedure, onthoudt de VUB zich verder van commentaar.

CO
Contacteer ons
Sicco Wittermans
Sicco Wittermans Woordvoerder en persrelaties Vrije Universiteit Brussel
Sicco Wittermans
Sicco Wittermans Woordvoerder en persrelaties Vrije Universiteit Brussel
Over Press - Vrije Universiteit Brussel

volg ons op twitter @VUBrussel


De Vrije Universiteit Brussel is een internationaal georiënteerde universiteit in Brussel, het hart van Europa. Door het afleveren van hoogstaand onderzoek en onderwijs op maat, wil de VUB een actieve en geëngageerde bijdrage leveren tot een betere maatschappij.

De Wereld Heeft Je Nodig

De Vrije Universiteit Brussel neemt haar wetenschappelijke en maatschappelijke verantwoordelijkheid met liefde en daadkracht op. De VUB lanceerde daarom het platform ’De Wereld Heeft Je Nodig’.  Hier worden rond zes P’s ideeën, acties en projecten samengebracht, opgestart en uitgebouwd. De eerste P staat voor People, want daar draait alles om: mensen gelijke kansen geven, welvaart, welzijn, respect. Peace staat voor het bestrijden van klein en groot onrecht in de wereld. Prosperity gaat armoede en ongelijkheid te lijf. Planet staat voor acties rond biodiversiteit, klimaat, luchtkwaliteit, dierenrechten ... Met Partnership zoekt de VUB samenwerkingen om de wereld een betere plaats te maken. De zesde en laatste P is van Poincaré, de Franse filosoof Henri Poincaré aan wie de VUB haar leuze ontleent, dat het denken zich aan niets mag onderwerpen, behalve aan de feiten zelf. De VUB is een 'urban engaged university’, sterk verankerd in Brussel en Europa en werkend volgens de principes vrij onderzoek. www.vub.be/dewereldheeftjenodig

Press - Vrije Universiteit Brussel
Pleinlaan 2
1050 Brussel