VUB start interne orde- en tuchtprocedure

VUB start interne orde- en tuchtprocedure

Reuzegom

Naar aanleiding van de mogelijke betrokkenheid van een VUB-student bij het gerechtelijk dossier over de dramatische dood van Sanda Dia kondigt de VUB vandaag aan dat het een interne orde- en tuchtprocedure opstart.

Het is voor de VUB belangrijk om te weten of er strafrechtelijke feiten ten laste gelegd worden tegen de VUB-student die betrokken zou zijn in het gerechtelijk dossier. Hierbij wil de Vrije Universiteit Brussel de rechten van alle betrokkenen respecteren en dus juridisch en procedureel correct handelen. De universiteit start een intern tuchtrechtelijk onderzoek.

De VUB  herhaalt dat ze, in de eerste plaats voor de familie en vrienden van Sanda Dia, maar ook voor alle partijen, hoopt op een eerlijk en rechtvaardig proces. Om de noodzakelijke sereniteit te bewaren, zowel voor het interne debat als voor het verdere verloop van de rechtsprocedure, onthoudt de VUB zich verder van commentaar.

CO
Contacteer ons
Sicco Wittermans
Sicco Wittermans Woordvoerder en persrelaties Vrije Universiteit Brussel
Sicco Wittermans
Sicco Wittermans Woordvoerder en persrelaties Vrije Universiteit Brussel
Over Press - Vrije Universiteit Brussel

De Vrije Universiteit Brussel is een internationaal georiënteerde universiteit in Brussel, het hart van Europa. Door het afleveren van hoogstaand onderzoek en onderwijs op maat, wil de VUB een actieve en geëngageerde bijdrage leveren tot een betere maatschappij.

Press - Vrije Universiteit Brussel
Pleinlaan 2
1050 Brussel