VUB opnieuw decor van slotmanche X2O Badkamers Trofee

VUB opnieuw decor van slotmanche X2O Badkamers Trofee

Elite Mannen en Vrouwen schitteren in Memorial Paul De Knop en Memorial Caroline Pauwels

Op zondag 18 februari worden de VUB Main Campus en de ULB Campus de la Plaine voor de zesde keer op rij omgetoverd tot een cyclocrossparcours voor de Soudal Brussels Universities Cyclocross, de slotmanche van de X2O Badkamers Trofee. De elitewedstrijden bij de mannen en vrouwen zijn vorig jaar herdoopt naar de Memorial Paul De Knop en de Memorial Caroline Pauwels, ter nagedachtenis van de overleden ererectoren die beiden grote pleitbezorgers waren van de veldrit op de campus.

De top van de mannelijke en vrouwelijke veldrijders strijdt dit jaar opnieuw tussen de aula’s en het groen op de universiteitsterreinen voor een podiumplaats. De Memorials Paul De Knop en Caroline Pauwels worden voorafgegaan door de strijd van de Junioren Mannen en de U23 Mannen.

Lars van der Haar gaat de slotmanche in met een riante voorsprong van 4 minuten en 51 seconden op Eli Iserbyt, maar mathematische zekerheid heeft de Nederlander nog niet. Het lijkt er dus op dat enkel pech de Nederlander nog van een eerste eindzege in het regelmatigheidscriterium kan houden.

In de Trimetal Rookie Trophy, het enige beloftecriterium in het veldrijden dat elke manche van een klassement gereden wordt, komen de favorieten uit Nederland. David Haverdings begint er zondag aan met een bonus van 1:43 op Arne Baers en 3:46 op Victor Van de Putte. Ook Ward Huybs, Yordi Corsus en Jente Michels, bronzenmedaillewinnaar bij de U23 op het WK in Tabor, zijn van de partij in Brussel.

Ook bij de vrouwen is het Oranje boven voor de dagzege. Lucinda Brand, Annemarie Worst, Denise Betsema, Manon Bakker, Leonie Bentveld en Aniek van Alphen zijn allemaal kandidaten voor een topnotering zondag. Ook de Tsjechische Kristyna Zemanova, vicewereldkampioene bij de beloften, is een internationale naam om in de gaten te houden. Van Belgische zijde is het vooral uitkijken naar Sanne Cant en Laura Verdonschot. De Soudal Brussels Universities Cyclocross kondigt zich aan als één van de spannendste wedstrijden van het bijna afgelopen crossseizoen.

In de Soudal Ladies Trophy is de eindwinnares wel al bekend, maar belooft het een heel spannende en open strijd te worden voor de dagzege in Brussel. Fem van Empel heeft een voorsprong van liefst 8 minuten en 54 seconden op haar eerste belager, Lucinda Brand. Vermits het maximale tijdverlies per manche 5 minuten bedraagt, is van Empel – die ook vorig seizoen de Soudal Ladies Trophy op haar naam schreef – niet meer bij te benen.

Inschrijven online

​Een toegangsticket voor dit evenement kost 15 euro in voorverkoop en 17 euro ter plaatse. Tickets in voorverkoop zijn beschikbaar op de site van de Brussels Universities Cyclocross. Kinderen jonger dan 12 jaar betalen geen inkomgeld. De pers die ter plaatse aanwezig wenst te zijn, dient zich te accrediteren via deze link.

​Wie niet ter plaatse kan zijn, kan terecht bij Sporza of op Sporza.be waar zowel de strijd bij de Elite Vrouwen (start om 13u45) als de Elite Mannen (15u) live te volgen is.

Story image

Praktische info

18 februari 2024
​Vrije Universiteit Brussel
​Pleinlaan 2, 1050 Brussel

Programma

11u: Junioren Mannen
​12u: U23 Mannen
​13u45: Memorial Caroline Pauwels
​15u: Memorial Paul De Knop

Meer informatie

Jos Verschueren
​jos.verschueren@vub.be
​0477 39 12 32

 

CO
Over Press - Vrije Universiteit Brussel

volg ons op twitter @VUBrussel


De Vrije Universiteit Brussel is een internationaal georiënteerde universiteit in Brussel, het hart van Europa. Door het afleveren van hoogstaand onderzoek en onderwijs op maat, wil de VUB een actieve en geëngageerde bijdrage leveren tot een betere maatschappij.

De Wereld Heeft Je Nodig

De Vrije Universiteit Brussel neemt haar wetenschappelijke en maatschappelijke verantwoordelijkheid met liefde en daadkracht op. De VUB lanceerde daarom het platform ’De Wereld Heeft Je Nodig’.  Hier worden rond zes P’s ideeën, acties en projecten samengebracht, opgestart en uitgebouwd. De eerste P staat voor People, want daar draait alles om: mensen gelijke kansen geven, welvaart, welzijn, respect. Peace staat voor het bestrijden van klein en groot onrecht in de wereld. Prosperity gaat armoede en ongelijkheid te lijf. Planet staat voor acties rond biodiversiteit, klimaat, luchtkwaliteit, dierenrechten ... Met Partnership zoekt de VUB samenwerkingen om de wereld een betere plaats te maken. De zesde en laatste P is van Poincaré, de Franse filosoof Henri Poincaré aan wie de VUB haar leuze ontleent, dat het denken zich aan niets mag onderwerpen, behalve aan de feiten zelf. De VUB is een 'urban engaged university’, sterk verankerd in Brussel en Europa en werkend volgens de principes vrij onderzoek. www.vub.be/dewereldheeftjenodig

Press - Vrije Universiteit Brussel
Pleinlaan 2
1050 Brussel