VUB neemt veiligheidsmaatregelen als reactie op verhoogde dreigingsniveau

VUB neemt veiligheidsmaatregelen als reactie op verhoogde dreigingsniveau

Dinsdag 17 oktober 2023 - Naar aanleiding van de dodelijke terreuraanslag gisteravond in Brussel, verhoogde OCAD het dreigingsniveau naar niveau 4. Dit betekent dat alle onnodige verplaatsingen in de hoofdstad vermeden moeten worden. Op basis hiervan neemt de Vrije Universiteit Brussel (VUB) veiligheidsmaatregelen:

1. Waakzaamheid wordt verhoogd op de campussen en aan de koten.

2. De campusvoorzieningen worden geopend met een basisbezetting.

3. De lessen verlopen digitaal. Studenten wordt aangeraden om Canvas te volgen voor meer detail van de docent of faculteit.

4. Werkcolleges, practica, oefeningen en doctoraatsverdedigingen blijven in principe behouden. Studenten wordt aangeraden om Canvas te volgen voor updates van de docent.

5. Voor stages worden de instructies van de stageplaatsen gevolgd.

6. Niet essentiële activiteiten zoals lezingen, fuiven, … worden op 17/10 opgeschort.

7. Personeelsleden die hun werk vanop afstand kunnen doen, wordt gevraagd om te telewerken.

De VUB roept haar gemeenschap op om waakzaam te blijven en alle verplaatsingen zoveel mogelijk te beperken. ​ Wie op de campus is, kan Bewaking wanneer nodig contacteren. Daarnaast wordt er psychologische bijstand voorzien voor wie daar nood aan heeft.

Nathalie Vlaemynck
Nathalie Vlaemynck Woordvoerder en algemeen perscontact
CO
Over Press - Vrije Universiteit Brussel

volg ons op twitter @VUBrussel


De Vrije Universiteit Brussel is een internationaal georiënteerde universiteit in Brussel, het hart van Europa. Door het afleveren van hoogstaand onderzoek en onderwijs op maat, wil de VUB een actieve en geëngageerde bijdrage leveren tot een betere maatschappij.

De Wereld Heeft Je Nodig

De Vrije Universiteit Brussel neemt haar wetenschappelijke en maatschappelijke verantwoordelijkheid met liefde en daadkracht op. De VUB lanceerde daarom het platform ’De Wereld Heeft Je Nodig’.  Hier worden rond zes P’s ideeën, acties en projecten samengebracht, opgestart en uitgebouwd. De eerste P staat voor People, want daar draait alles om: mensen gelijke kansen geven, welvaart, welzijn, respect. Peace staat voor het bestrijden van klein en groot onrecht in de wereld. Prosperity gaat armoede en ongelijkheid te lijf. Planet staat voor acties rond biodiversiteit, klimaat, luchtkwaliteit, dierenrechten ... Met Partnership zoekt de VUB samenwerkingen om de wereld een betere plaats te maken. De zesde en laatste P is van Poincaré, de Franse filosoof Henri Poincaré aan wie de VUB haar leuze ontleent, dat het denken zich aan niets mag onderwerpen, behalve aan de feiten zelf. De VUB is een 'urban engaged university’, sterk verankerd in Brussel en Europa en werkend volgens de principes vrij onderzoek. www.vub.be/dewereldheeftjenodig

Press - Vrije Universiteit Brussel
Pleinlaan 2
1050 Brussel