UZ Brussel stelt nieuwe high tech ziekenwagen voor

UZ Brussel stelt nieuwe high tech ziekenwagen voor

Persuitnodiging: Maak kennis met de nieuwe ziekenwagen op 6 juni om 10u45 (Medisch Technisch Blok, UZ Brussel – Laarbeeklaan 101, 1090 Brussel)

Dinsdag 30 mei 2023 - Een premature baby die dringend moet vervoerd worden naar een gespecialiseerde neonatale intensieve zorg. Een zestiger met een plotse beroerte die nood heeft aan een neurochirurgische ingreep. Met de nieuwe high tech ziekenwagen van het UZ Brussel, het universitair ziekenhuis van de Vrije Universiteit Brussel (VUB), begeleidt een gespecialiseerd transportteam met artsen, verpleegkundigen en ambulanciers deze patiënten van het ene naar het andere ziekenhuis, met ondersteuning van een arts-specialist (al dan niet vanop afstand). Ze maken daarvoor gebruik van hoogtechnologische hulpmiddelen en telegeneeskunde in een moduleerbare ziekenwagen die kan afgestemd worden op de specifieke noden van de patiënten van 300g tot 300kg. Deze ziekenwagen, ontwikkeld in co-creatie met verschillende partners, is de eerste in zijn soort in Europa.

Het UZ Brussel, samen met partner Proximus, stelt op 6 juni 2023 deze ziekenwagen voor aan al hun belanghebbenden tijdens een exclusief launchevent.

Voorafgaand aan het officiële launchevent bent u van harte uitgenodigd op een PERSMOMENT om in primeur kennis te maken met deze nieuwe ziekenwagen en een demo bij te wonen op dinsdag 6 juni 2023 om 10.45 uur in het Medisch Technisch Blok, UZ Brussel – Laarbeeklaan 101, 1090 Brussel

Ingang achteraan het ziekenhuis, tegenover de Faculteit Geneeskunde & Farmacie van de Vrije Universiteit Brussel - parkeren kan op parking P3.

Programma

  • 10.45 uur: onthaal
  • 11.00 uur: welkom & introductie over innovatie en onderzoek in het UZ Brussel door CEO prof. Marc Noppen
  • 11.05 uur: innovatie, onderzoek en opleiding in kritisch transport door prof. Ives Hubloue, diensthoofd Spoedgevallendienst UZ Brussel en professor aan de Vrije Universiteit Brussel
  • 11.15 uur: revolutie in de gezondheidszorg: de krachtige impact van 5G en technologie op de verbetering van de patiëntenzorg door Tania Defraine, Director Enterprise Solutions and Platforms van Proximus ​
  • 11.30 uur: bezoek aan de ziekenwagen en demo
  • 12.00 uur: einde

Kan u uw aan- of afwezigheid bevestigen aan de dienst marketing & communicatie van het UZ Brussel via Karolien De Prez, woordvoerder van het UZ Brussel via [email protected].

Nathalie Vlaemynck
Nathalie Vlaemynck Woordvoerder en algemeen perscontact

 

CO
Over Press - Vrije Universiteit Brussel

volg ons op twitter @VUBrussel


De Vrije Universiteit Brussel is een internationaal georiënteerde universiteit in Brussel, het hart van Europa. Door het afleveren van hoogstaand onderzoek en onderwijs op maat, wil de VUB een actieve en geëngageerde bijdrage leveren tot een betere maatschappij.

De Wereld Heeft Je Nodig

De Vrije Universiteit Brussel neemt haar wetenschappelijke en maatschappelijke verantwoordelijkheid met liefde en daadkracht op. De VUB lanceerde daarom het platform ’De Wereld Heeft Je Nodig’.  Hier worden rond zes P’s ideeën, acties en projecten samengebracht, opgestart en uitgebouwd. De eerste P staat voor People, want daar draait alles om: mensen gelijke kansen geven, welvaart, welzijn, respect. Peace staat voor het bestrijden van klein en groot onrecht in de wereld. Prosperity gaat armoede en ongelijkheid te lijf. Planet staat voor acties rond biodiversiteit, klimaat, luchtkwaliteit, dierenrechten ... Met Partnership zoekt de VUB samenwerkingen om de wereld een betere plaats te maken. De zesde en laatste P is van Poincaré, de Franse filosoof Henri Poincaré aan wie de VUB haar leuze ontleent, dat het denken zich aan niets mag onderwerpen, behalve aan de feiten zelf. De VUB is een 'urban engaged university’, sterk verankerd in Brussel en Europa en werkend volgens de principes vrij onderzoek. www.vub.be/dewereldheeftjenodig

Press - Vrije Universiteit Brussel
Pleinlaan 2
1050 Brussel