St-V 2021 uitgesteld door actuele COVID19-situatie

St-V 2021 uitgesteld door actuele COVID19-situatie

De Vrije Universiteit Brussel en de Université libre de Bruxelles hebben de feestelijkheden ter ere van hun stichter Théodore Verhaegen, die normaal gezien op vrijdag 19 november zouden plaatsvinden, uitgesteld. 

"Als universiteiten die dicht bij de maatschappij staan houden wij steeds rekening met de maatschappelijke context die ons omringt. Vandaag betekent dit: rekening houden met de situatie in de ziekenhuizen, waar het personeel al vele maanden een dagelijks gevecht levert tegen de gevolgen van het Covid19-virus. Zij staan nu opnieuw in de frontlinie, op de rand van uitputting en ontmoediging. Het betekent ook: gezamenlijk weer minder risico’s nemen, om de werking van ons gezondheidssysteem, ons onderwijsstelsel en onze samenleving in haar geheel in stand te kunnen houden. Solidariteit primeert", benadrukken rectoren Annemie Schaus (ULB) en Caroline Pauwels (VUB).

Beide zusteruniversiteiten zijn van mening dat zij, gezien de huidige gezondheidssituatie en met respect voor de eigen waarden, de jaarlijkse uitnodiging aan duizenden leden van hun gemeenschappen om zich in de straten van Brussel te verzamelen voor de viering van Sint Verhaegen, niet konden handhaven. De plechtigheden die oorspronkelijk gepland waren voor Sint Verhaegen op 19 november worden daarom uitgesteld naar een meer geschikt moment in het tweede semester van dit academiejaar, als de gezondheidssituatie het toelaat.

“Onder covid beslissen om plots digitaal te gaan was al aartsmoeilijk. Deze beslissing is dat even zeer. We weten hoe belangrijk het is voor studenten en alumni  om elkaar op momenten als St-V te kunnen zien. Ook wij keken ernaar uit.  De beslissing namen we na veel  wikken en wegen en met grote spijt in het hart. Maar wij blijven resoluut optimistisch en willen geloven dat wij, door dit gebaar van onze twee universiteiten, ons steentje bijdragen aan ieders inspanning om deze pandemie te boven te komen", besluiten de Rectoren.

CO
Contacteer ons
Lies Feron
Lies Feron Persrelaties Vrije Universiteit Brussel
Lies Feron
Lies Feron Persrelaties Vrije Universiteit Brussel
Over Press - Vrije Universiteit Brussel

volg ons op twitter @VUBrussel


De Vrije Universiteit Brussel is een internationaal georiënteerde universiteit in Brussel, het hart van Europa. Door het afleveren van hoogstaand onderzoek en onderwijs op maat, wil de VUB een actieve en geëngageerde bijdrage leveren tot een betere maatschappij.

De Wereld Heeft Je Nodig

De Vrije Universiteit Brussel neemt haar wetenschappelijke en maatschappelijke verantwoordelijkheid met liefde en daadkracht op. De VUB lanceerde daarom het platform ’De Wereld Heeft Je Nodig’.  Hier worden rond zes P’s ideeën, acties en projecten samengebracht, opgestart en uitgebouwd. De eerste P staat voor People, want daar draait alles om: mensen gelijke kansen geven, welvaart, welzijn, respect. Peace staat voor het bestrijden van klein en groot onrecht in de wereld. Prosperity gaat armoede en ongelijkheid te lijf. Planet staat voor acties rond biodiversiteit, klimaat, luchtkwaliteit, dierenrechten ... Met Partnership zoekt de VUB samenwerkingen om de wereld een betere plaats te maken. De zesde en laatste P is van Poincaré, de Franse filosoof Henri Poincaré aan wie de VUB haar leuze ontleent, dat het denken zich aan niets mag onderwerpen, behalve aan de feiten zelf. De VUB is een 'urban engaged university’, sterk verankerd in Brussel en Europa en werkend volgens de principes vrij onderzoek. www.vub.be/dewereldheeftjenodig

Press - Vrije Universiteit Brussel
Pleinlaan 2
1050 Brussel