Postgraduaat Women in IT is ook een beetje voor mannen

Postgraduaat Women in IT is ook een beetje voor mannen

VUB en ULB lanceren vanaf volgend academiejaar samen een postgraduaat Women in IT. Het initiatief, dat wordt bekendgemaakt naar aanleiding van Wereldmeisjesdag, wil tegelijk zorgen voor meer instroom van vrouwen in IT-jobs als voor het milderen van het nijpend tekort aan IT'ers.

"We willen niet wachten tot er eventueel meer meisjes voor IT-richtingen kiezen", zegt professor Jan Danckaert, Vicerector Onderwijs & Studentenbeleid van de VUB en mede-initiatiefnemer voor het nieuwe postgraduaat. "Het postgraduaat zal zich daarom richten tot vrouwen die al werken of die eerder een andere studierichting hebben afgewerkt."

De Belgische economie heeft te kampen met een dubbele uitdaging: er zijn veel te weinig IT'ers voor veel te veel banen én slechts 3 procent van de IT'ers is een vrouw. Het tekort aan IT'ers wordt bovendien almaar groter, omdat de digitalisering inmiddels in alle economische en industriële sectoren aan het doorbreken is.

De opleiding duurt een jaar en zal plaats bieden aan twintig studenten, waarvan minstens de helft een vrouw moet zijn. Ze wordt gedoceerd in het Engels en is een gezamenlijk initiatief van de twee Brusselse universiteiten VUB en ULB, met de expliciete steun van Febelfin, Agoria, het VBO en haar Franstalige zusterorganisatie FEB.

CO
Contacteer ons
Sicco Wittermans
Sicco Wittermans Woordvoerder en persrelaties Vrije Universiteit Brussel
Sicco Wittermans
Sicco Wittermans Woordvoerder en persrelaties Vrije Universiteit Brussel
Over Press - Vrije Universiteit Brussel

volg ons op twitter @VUBrussel


De Vrije Universiteit Brussel is een internationaal georiënteerde universiteit in Brussel, het hart van Europa. Door het afleveren van hoogstaand onderzoek en onderwijs op maat, wil de VUB een actieve en geëngageerde bijdrage leveren tot een betere maatschappij.

De Wereld Heeft Je Nodig

De Vrije Universiteit Brussel neemt haar wetenschappelijke en maatschappelijke verantwoordelijkheid met liefde en daadkracht op. De VUB lanceerde daarom het platform ’De Wereld Heeft Je Nodig’.  Hier worden rond zes P’s ideeën, acties en projecten samengebracht, opgestart en uitgebouwd. De eerste P staat voor People, want daar draait alles om: mensen gelijke kansen geven, welvaart, welzijn, respect. Peace staat voor het bestrijden van klein en groot onrecht in de wereld. Prosperity gaat armoede en ongelijkheid te lijf. Planet staat voor acties rond biodiversiteit, klimaat, luchtkwaliteit, dierenrechten ... Met Partnership zoekt de VUB samenwerkingen om de wereld een betere plaats te maken. De zesde en laatste P is van Poincaré, de Franse filosoof Henri Poincaré aan wie de VUB haar leuze ontleent, dat het denken zich aan niets mag onderwerpen, behalve aan de feiten zelf. De VUB is een 'urban engaged university’, sterk verankerd in Brussel en Europa en werkend volgens de principes vrij onderzoek. www.vub.be/dewereldheeftjenodig

Press - Vrije Universiteit Brussel
Pleinlaan 2
1050 Brussel