Manneken Pis-thagoras

Manneken Pis-thagoras

Officiële inhuldiging nieuw kostuum Manneken Pis - ontworpen door VUB-wiskundigen

Vrijdag 24 september – 11u00 – Manneken Pis – hoek Eikstraat/Stoofstraat – 1000 Brussel

Beste journalist,

Manneken Pis heeft stijl, maar in zijn grote garderobe van kostuums ontbrak er nog een ODE AAN DE WISKUNDE. Daarom creëerde de Vakgroep Wiskunde & Data Science van de VUB samen met designers Julie De Kezel, Nicolas de Coster en Quentin Bolsée het allereerste wiskundig geïnspireerde kostuum voor Manneken Pis.

Dr. Ann Kiefer en Dr. Leo Margolis, VUB-vakgroep wiskunde: “Onze inspiratiebron was Pythagoras, één van de oudste en bekendste wiskundigen. Samen met designer Julie Dekezel, hebben we een kostuum ontworpen dat een kruising symboliseert tussen Pythagoras en het Brusselse studentenleven. Dit alles met een knipoog naar de VUB en naar België. Het eindresultaat is Manneken Pisthagoras.”

U bent vriendelijk uitgenodigd om deze plechtige aankleding van Manneken Pis bij te wonen, in aanwezigheid van een afgevaardigde van de Stad Brussel, op vrijdag 24 september om 11u bij het standbeeld van Manneken Pis.

Gelieve uw aanwezigheid aan te melden bij lies.[email protected], persrelaties VUB.

Programma:

11.00: Welkomstwoord van de afgevaardigde van de Stad Brussel (tbc)

11u05: Uitleg over het kostuum - Dr. Ann Kiefer en Dr. Leo Margolis

11u10: Het belang van wiskunde – Prof. Ann Dooms

11u15: Aankleding van het kostuum door Nicola Edelman, officiële aankleder van Manneken Pis

11u20 – gezellig samenzijn op terras in de buurt

WE
Contacteer ons
Lies Feron
Lies Feron Persrelaties Vrije Universiteit Brussel
Lies Feron
Lies Feron Persrelaties Vrije Universiteit Brussel
Over Press - Vrije Universiteit Brussel

volg ons op twitter @VUBrussel


De Vrije Universiteit Brussel is een internationaal georiënteerde universiteit in Brussel, het hart van Europa. Door het afleveren van hoogstaand onderzoek en onderwijs op maat, wil de VUB een actieve en geëngageerde bijdrage leveren tot een betere maatschappij.

De Wereld Heeft Je Nodig

De Vrije Universiteit Brussel neemt haar wetenschappelijke en maatschappelijke verantwoordelijkheid met liefde en daadkracht op. De VUB lanceerde daarom het platform ’De Wereld Heeft Je Nodig’.  Hier worden rond zes P’s ideeën, acties en projecten samengebracht, opgestart en uitgebouwd. De eerste P staat voor People, want daar draait alles om: mensen gelijke kansen geven, welvaart, welzijn, respect. Peace staat voor het bestrijden van klein en groot onrecht in de wereld. Prosperity gaat armoede en ongelijkheid te lijf. Planet staat voor acties rond biodiversiteit, klimaat, luchtkwaliteit, dierenrechten ... Met Partnership zoekt de VUB samenwerkingen om de wereld een betere plaats te maken. De zesde en laatste P is van Poincaré, de Franse filosoof Henri Poincaré aan wie de VUB haar leuze ontleent, dat het denken zich aan niets mag onderwerpen, behalve aan de feiten zelf. De VUB is een 'urban engaged university’, sterk verankerd in Brussel en Europa en werkend volgens de principes vrij onderzoek. www.vub.be/dewereldheeftjenodig

Press - Vrije Universiteit Brussel
Pleinlaan 2
1050 Brussel