Lancering Latitudes, nieuwsplatform van journalisten in ballingschap

Lancering Latitudes, nieuwsplatform van journalisten in ballingschap

Initiatief VUB, ULB en En-Gaje

 

Beste,

De VUB en ULB lanceren samen met de vereniging En-GAJE, die journalisten in ballingschap helpt, ​ op dinsdag 29 maart een nieuw online medium, LATITUDES.

 

Journalisten in ballingschap

Dit drietalige medium - Frans, Nederlands en Engels - is ontworpen voor en door journalisten in ballingschap, samen met leden van En-GAJE, en studenten van de ULB en de VUB. Na een jaar van nadenken en uitwerken heeft een redactiecomité een project gerealiseerd, dat een bijzondere plaats zal innemen in het Belgische medialandschap. LATITUDES heeft bewust gekozen voor drie focussen in de redactionele lijn: mensenrechten, migratie en vrijheid van meningsuiting.

 

Persconferentie

Voorafgaand aan de officiële presentatie op dinsdag 29 maart van 10.00 tot 12.00 uur nodigt het redactiecomité van LATITUDES u uit op een persconferentie om 9.30 uur bij KBR, Kunstberg, 28 - 1000 Brussel – in de mediaruimte.

 

Meer info

www.medialatitudes.be

Anthony Bellanger, hoofdredacteur LATITUDES 0471 23 61 27

Martina Temmerman, Coördinator opleiding journalistiek VUB, 0472 90 86 65

 

Sicco Wittermans
Sicco Wittermans Redacteur externe communicatie en nieuws

 

 

LW CO
Over Press - Vrije Universiteit Brussel

volg ons op twitter @VUBrussel


De Vrije Universiteit Brussel is een internationaal georiënteerde universiteit in Brussel, het hart van Europa. Door het afleveren van hoogstaand onderzoek en onderwijs op maat, wil de VUB een actieve en geëngageerde bijdrage leveren tot een betere maatschappij.

De Wereld Heeft Je Nodig

De Vrije Universiteit Brussel neemt haar wetenschappelijke en maatschappelijke verantwoordelijkheid met liefde en daadkracht op. De VUB lanceerde daarom het platform ’De Wereld Heeft Je Nodig’.  Hier worden rond zes P’s ideeën, acties en projecten samengebracht, opgestart en uitgebouwd. De eerste P staat voor People, want daar draait alles om: mensen gelijke kansen geven, welvaart, welzijn, respect. Peace staat voor het bestrijden van klein en groot onrecht in de wereld. Prosperity gaat armoede en ongelijkheid te lijf. Planet staat voor acties rond biodiversiteit, klimaat, luchtkwaliteit, dierenrechten ... Met Partnership zoekt de VUB samenwerkingen om de wereld een betere plaats te maken. De zesde en laatste P is van Poincaré, de Franse filosoof Henri Poincaré aan wie de VUB haar leuze ontleent, dat het denken zich aan niets mag onderwerpen, behalve aan de feiten zelf. De VUB is een 'urban engaged university’, sterk verankerd in Brussel en Europa en werkend volgens de principes vrij onderzoek. www.vub.be/dewereldheeftjenodig

Press - Vrije Universiteit Brussel
Pleinlaan 2
1050 Brussel