Karsten De Clerck nieuwe voorzitter VUB

Karsten De Clerck nieuwe voorzitter VUB

‘De VUB is Brussels: een gateway naar Europa en de rest van de wereld.’

Karsten De Clerck is de nieuwe voorzitter van de Raad van Bestuur van de VUB. De senior partner van het internationale management- en consultingbedrijf Egon Zehnder volgt Eddy Van Gelder op. Karsten De Clerck werd als voorzitter van de VUB tevens lid van de raad van bestuur van het UZ Brussel.

Met de start van het academiejaar 2020-21 heeft de VUB een nieuwe voorzitter. Karsten De Clerck heeft al sinds zijn studententijd een nauwe band met de VUB. Hij studeerde voor handelsingenieur aan de Solvay Business School van de Vrije Universiteit Brussel. Daarnaast is hij ook fellow bij zijn alma mater.

Naast zijn persoonlijke relatie met de VUB, vindt hij dat de universiteit zich bijzonder onderscheidt. ‘De VUB is Brussels: een gateway naar Europa en de rest van de wereld. De VUB is ook een van de twee vrije universiteiten van Vlaanderen en dat geeft ons toch een aparte cultuur. De VUB heeft een jong en dynamisch imago, de rector verpersoonlijkt dat heel goed. Daarom spelen we ook in op maatschappelijke trends en tonen dat we er zijn voor de jonge generatie.’

Voordat Karsten in 1995 bij Egon Zehnder in dienst trad, bekleedde hij verschillende functies bij Callebaut, 's werelds grootste chocoladeproducent. Voordien werkte hij bij McKinsey & Company in Brussel en Parijs.

Naast zijn uitgebreide professionele netwerk, brengt hij ook een sterke internationale achtergrond mee naar de VUB, onder andere door een MBA aan het internationale instituut voor managementopleiding INSEAD in Fontainebleau, Frankrijk. Hij is ondertussen erevoorzitter van de INSEAD Alumni Vereniging van België. Bovendien beheerst hij het Engels, Frans, Nederlands en Duits vloeiend.

Karsten De Clerck is 56 jaar en getrouwd met een filosofe met wie hij samen twee dochters heeft.

 

Meer info

Interviewverzoeken via persrelaties VUB

CO
Contacteer ons
Sicco Wittermans
Sicco Wittermans Woordvoerder en persrelaties Vrije Universiteit Brussel
Sicco Wittermans
Sicco Wittermans Woordvoerder en persrelaties Vrije Universiteit Brussel
Over Press - Vrije Universiteit Brussel

volg ons op twitter @VUBrussel


De Vrije Universiteit Brussel is een internationaal georiënteerde universiteit in Brussel, het hart van Europa. Door het afleveren van hoogstaand onderzoek en onderwijs op maat, wil de VUB een actieve en geëngageerde bijdrage leveren tot een betere maatschappij.

De Wereld Heeft Je Nodig

De Vrije Universiteit Brussel neemt haar wetenschappelijke en maatschappelijke verantwoordelijkheid met liefde en daadkracht op. De VUB lanceerde daarom het platform ’De Wereld Heeft Je Nodig’.  Hier worden rond zes P’s ideeën, acties en projecten samengebracht, opgestart en uitgebouwd. De eerste P staat voor People, want daar draait alles om: mensen gelijke kansen geven, welvaart, welzijn, respect. Peace staat voor het bestrijden van klein en groot onrecht in de wereld. Prosperity gaat armoede en ongelijkheid te lijf. Planet staat voor acties rond biodiversiteit, klimaat, luchtkwaliteit, dierenrechten ... Met Partnership zoekt de VUB samenwerkingen om de wereld een betere plaats te maken. De zesde en laatste P is van Poincaré, de Franse filosoof Henri Poincaré aan wie de VUB haar leuze ontleent, dat het denken zich aan niets mag onderwerpen, behalve aan de feiten zelf. De VUB is een 'urban engaged university’, sterk verankerd in Brussel en Europa en werkend volgens de principes vrij onderzoek. www.vub.be/dewereldheeftjenodig

Press - Vrije Universiteit Brussel
Pleinlaan 2
1050 Brussel