Karsten De Clerck nieuwe voorzitter VUB

‘De VUB is Brussels: een gateway naar Europa en de rest van de wereld.’

Karsten De Clerck is de nieuwe voorzitter van de Raad van Bestuur van de VUB. De senior partner van het internationale management- en consultingbedrijf Egon Zehnder volgt Eddy Van Gelder op. Karsten De Clerck werd als voorzitter van de VUB tevens lid van de raad van bestuur van het UZ Brussel.

Met de start van het academiejaar 2020-21 heeft de VUB een nieuwe voorzitter. Karsten De Clerck heeft al sinds zijn studententijd een nauwe band met de VUB. Hij studeerde voor handelsingenieur aan de Solvay Business School van de Vrije Universiteit Brussel. Daarnaast is hij ook fellow bij zijn alma mater.

Naast zijn persoonlijke relatie met de VUB, vindt hij dat de universiteit zich bijzonder onderscheidt. ‘De VUB is Brussels: een gateway naar Europa en de rest van de wereld. De VUB is ook een van de twee vrije universiteiten van Vlaanderen en dat geeft ons toch een aparte cultuur. De VUB heeft een jong en dynamisch imago, de rector verpersoonlijkt dat heel goed. Daarom spelen we ook in op maatschappelijke trends en tonen dat we er zijn voor de jonge generatie.’

Voordat Karsten in 1995 bij Egon Zehnder in dienst trad, bekleedde hij verschillende functies bij Callebaut, 's werelds grootste chocoladeproducent. Voordien werkte hij bij McKinsey & Company in Brussel en Parijs.

Naast zijn uitgebreide professionele netwerk, brengt hij ook een sterke internationale achtergrond mee naar de VUB, onder andere door een MBA aan het internationale instituut voor managementopleiding INSEAD in Fontainebleau, Frankrijk. Hij is ondertussen erevoorzitter van de INSEAD Alumni Vereniging van België. Bovendien beheerst hij het Engels, Frans, Nederlands en Duits vloeiend.

Karsten De Clerck is 56 jaar en getrouwd met een filosofe met wie hij samen twee dochters heeft.

Interviewverzoeken via persrelaties VUB

CO
Sicco Wittermans
Sicco Wittermans Woordvoerder en persrelaties Vrije Universiteit Brussel