Haven Oostende en Vrije Universiteit Brussel lanceren samen nieuwe Masterclass: 
VUB Masterclass Series in Ostend on Future-proof Leadership & Strategy

Haven Oostende en Vrije Universiteit Brussel lanceren samen nieuwe Masterclass: VUB Masterclass Series in Ostend on Future-proof Leadership & Strategy

Een dynamische wereld vereist leiders die op de hoogte zijn van de laatste trends, die tegelijkertijd ook in staat zijn om vooruit te denken, én duurzame strategieën kunnen implementeren. Om aan deze behoefte te voldoen, introduceren Haven Oostende en de Vrije Universiteit Brussel (VUB) de "VUB Masterclass Series in Ostend on Future-proof Leadership & Strategy". Deze innovatieve opleiding werd op woensdag 12 juni officieel gepresenteerd en is specifiek ontworpen voor professionals die hun leiderschapsvaardigheden willen aanscherpen en hun organisaties op een duurzame wijze toekomstbestendig willen maken.

De masterclass biedt de deelnemers de nieuwste inzichten in strategisch management en leiderschap, afgestemd op de hedendaagse uitdagingen en toekomstige verwachtingen. Door middel van interactieve sessies, case studies, praktische skill labs en inspirerende gastlezingen zullen deelnemers bruikbare ervaring opdoen en leren strategische beslissingen te nemen die de veerkracht en groei van hun organisatie bevorderen. De masterclass series zal maandelijks plaatsvinden in het iconische Stapelhuis Entrepot vanaf september 2024.

Naast diepgaande kennis en praktische tools, fungeert de masterclass ook als een waardevolle spiegel. De deelnemers krijgen de gelegenheid om de eigen leiderschapsstijl kritisch te evalueren en te verfijnen. Het programma biedt een verfrissende herbronning door deelnemers uit hun comfortzone te halen en hen met een frisse, nieuwe kijk op hun huidige strategie en aanpak terug te laten keren naar hun eigen organisatie.

De eerste editie van de VUB Masterclass Series in Ostend on Future-proof Leadership & Strategy is exclusief op uitnodiging en beperkt in aantal deelnemers. De doelgroep bestaat uit toplevel bedrijfsleiders uit diverse sectoren en prominente stakeholders in het maatschappelijk bestel, die geïnteresseerd zijn in het opfrissen en versterken van hun leiderschapsvaardigheden en strategisch denken.

Charlotte Verkeyn, Voorzitter Haven Oostende: “Sinds 2019 heeft het havenbestuur zich ingezet om te ijveren voor meer opleidingen in Oostende. Na eerdere successen met het von Karman Institute, seminaries in samenwerking met KU Leuven en de terugkeer van de Hogere Zeevaartschool naar Oostende, is deze masterclass series met de Vrije Universiteit Brussel een nieuw hoogtepunt in het aanbod van opleidingen en kennisinstellingen in de haven van Oostende.”
Dirk Declerck, CEO & Gedelegeerd Bestuurder Haven Oostende: “De samenwerking met VUB om deze masterclass te organiseren, weerspiegelt onze toewijding aan het bevorderen van duurzaam leiderschap en de aandacht voor strategische keuzes. Het verheugt ons een platform aan te bieden waar leiders kunnen groeien en zich kunnen aanpassen aan de snel veranderende wereld. Het is een unieke kans voor professionals om hun vaardigheden aan te scherpen en innovatieve oplossingen te vinden voor de uitdagingen van morgen. Het past ook in de filosofie en noodzaak van levenslang leren.”
Jan Danckaert, rector Vrije Universiteit Brussel: “Onze wereld en onze samenleving zijn in transitie en dat vraagt om ondernemers en leiders die de omvang van die ingrijpende veranderingen en verschuivingen ten volle begrijpen en er duurzaam kunnen op inspelen. Als VUB-rector ben ik dan ook verheugd dat we onze kennis, onze waarden en onze professoren kunnen inzetten voor een nog sterker Vlaams ondernemerschap en leiderschap dat levenslang leren omarmt. Samen met Haven Oostende zullen we in het Stapelhuis Entrepot ongetwijfeld een inspirerend verhaal kunnen schrijven, waarbij AI, ESG, fiscaliteit, investeringen in Vlaanderen en andere urgente thema’s centraal staan.”

 

 

Koen Stein
Koen Stein Perscontact wetenschap & innovatie

 

 

Over Press - Vrije Universiteit Brussel

volg ons op twitter @VUBrussel


De Vrije Universiteit Brussel is een internationaal georiënteerde universiteit in Brussel, het hart van Europa. Door het afleveren van hoogstaand onderzoek en onderwijs op maat, wil de VUB een actieve en geëngageerde bijdrage leveren tot een betere maatschappij.

De Wereld Heeft Je Nodig

De Vrije Universiteit Brussel neemt haar wetenschappelijke en maatschappelijke verantwoordelijkheid met liefde en daadkracht op. De VUB lanceerde daarom het platform ’De Wereld Heeft Je Nodig’.  Hier worden rond zes P’s ideeën, acties en projecten samengebracht, opgestart en uitgebouwd. De eerste P staat voor People, want daar draait alles om: mensen gelijke kansen geven, welvaart, welzijn, respect. Peace staat voor het bestrijden van klein en groot onrecht in de wereld. Prosperity gaat armoede en ongelijkheid te lijf. Planet staat voor acties rond biodiversiteit, klimaat, luchtkwaliteit, dierenrechten ... Met Partnership zoekt de VUB samenwerkingen om de wereld een betere plaats te maken. De zesde en laatste P is van Poincaré, de Franse filosoof Henri Poincaré aan wie de VUB haar leuze ontleent, dat het denken zich aan niets mag onderwerpen, behalve aan de feiten zelf. De VUB is een 'urban engaged university’, sterk verankerd in Brussel en Europa en werkend volgens de principes vrij onderzoek. www.vub.be/dewereldheeftjenodig

Press - Vrije Universiteit Brussel
Pleinlaan 2
1050 Brussel