Expert Class in Esports Management

Expert Class in Esports Management

De eerste universitaire opleiding Esports van de Lage Landen

Met de “Expert Class in Esports Management” profileert én positioneert de Vrije Universiteit Brussel zich als allereerste universiteit in de Lage Landen met een postuniversitair programma voor Esports als specifiek vakgebied. De opleiding start in oktober 2020

De Expert Class is een ‘next gen’ voortgezette opleiding die zich richt op juniors en seniors met ambitie om door te groeien tot Esports-experten. De lessenreeks wordt verzorgd door vooraanstaande gastdocenten, key note sprekers en influencers uit de Esports-industrie en uit landen die al jaren trendsetter zijn (Denemarken, Duitsland, Verenigd Koninkrijk, Ierland en Nederland).

De start van dit master classes-traject ‘live on campus’ en binnen de Faculteit LK en de Vakgroep BESW past perfect in de baanbrekende rol die de VUB opneemt op het vlak van Artificial Intelligence. Want geen Esports zonder de kracht van algoritmes.

Het persbericht van VUB Sportmanagement & Esports Management vindt u in de bijlage

Meer info

Jos Verschueren 0477/39.12.32. jos.verschueren@vub.ac.be

 

LK
Over Press - Vrije Universiteit Brussel

volg ons op twitter @VUBrussel


De Vrije Universiteit Brussel is een internationaal georiënteerde universiteit in Brussel, het hart van Europa. Door het afleveren van hoogstaand onderzoek en onderwijs op maat, wil de VUB een actieve en geëngageerde bijdrage leveren tot een betere maatschappij.

De Wereld Heeft Je Nodig

De Vrije Universiteit Brussel neemt haar wetenschappelijke en maatschappelijke verantwoordelijkheid met liefde en daadkracht op. De VUB lanceerde daarom het platform ’De Wereld Heeft Je Nodig’.  Hier worden rond zes P’s ideeën, acties en projecten samengebracht, opgestart en uitgebouwd. De eerste P staat voor People, want daar draait alles om: mensen gelijke kansen geven, welvaart, welzijn, respect. Peace staat voor het bestrijden van klein en groot onrecht in de wereld. Prosperity gaat armoede en ongelijkheid te lijf. Planet staat voor acties rond biodiversiteit, klimaat, luchtkwaliteit, dierenrechten ... Met Partnership zoekt de VUB samenwerkingen om de wereld een betere plaats te maken. De zesde en laatste P is van Poincaré, de Franse filosoof Henri Poincaré aan wie de VUB haar leuze ontleent, dat het denken zich aan niets mag onderwerpen, behalve aan de feiten zelf. De VUB is een 'urban engaged university’, sterk verankerd in Brussel en Europa en werkend volgens de principes vrij onderzoek. www.vub.be/dewereldheeftjenodig

Press - Vrije Universiteit Brussel
Pleinlaan 2
1050 Brussel