De Stad Brussel organiseert in samenwerking met de ULB en de VUB een graduation ceremony op de Grote Markt van Brussel

De Stad Brussel organiseert in samenwerking met de ULB en de VUB een graduation ceremony op de Grote Markt van Brussel

Voor het tweede jaar op rij organiseert de Stad Brussel een graduation ceremony voor de studenten van de Université libre de Bruxelles en de Vrije Universiteit Brussel. Tussen 4 en 10 oktober zullen de studenten uit het afstudeerjaar 2021 op de Grote Markt en in het stadhuis een onvergetelijk moment beleven in aanwezigheid van hun familie en verschillende vooraanstaande figuren.

Van 4 tot 10 oktober worden voor het tweede opeenvolgende jaar de studenten van de ULB en de VUB gehuldigd op het mooiste plein ter wereld.

"De graduation ceremony op de Grote Markt is heel symbolisch, en we zijn in de stad Brussel blij dat we ULB- en VUB-studenten en hun families deze ervaring kunnen laten beleven, vooral na de laatste bijzonder moeilijke maanden in hun studentencarrière", benadrukt Philippe Close, burgemeester van de stad Brussel.

Zeven dagen lang zal dit belangrijke evenement centraal staan voor de handelszaken op de Grote Markt en in het stadscentrum.

Vooraf zullen de toga's worden uitgedeeld in de prachtige Koninklijke Sint-Hubertusgalerijen.

"Het is fantastisch om de proclamatie van onze studenten op de prachtige Grote Markt van Brussel te mogen voltrekken – een sterk symbool dat nog meer dan anders de inspanningen uitvergroot die zij tijdens deze moeilijke periode hebben geleverd. Ik feliciteer hen van harte en bedank de stad Brussel om ons opnieuw te verwelkomen", aldus Annemie Schaus, rector van de ULB.

"Het is schitterend voor de studenten om hun studie in stijl te kunnen afsluiten op de Grote Markt, waar de stad Brussel ons dit jaar weer welkom heet. Het is een bekroning van een periode van persoonlijke groei en intellectuele ontwikkeling en een inspiratie voor hun individuele toekomst. We geven ze met liefde dit mooie afscheid.” beëindigt Caroline Pauwels, rector van de VUB.

Om ieders veiligheid te garanderen op de tribunes et in het Stadhuis  vallen deze zones onder het Covid Safe Ticket-protocol.

De journalisten zullen vrije toegang hebben tot het evenement op de Grote Markt. De QR code van alle Covid Safe Tickets zal gescanned worden. De fotografen en cameramannen en -vrouwen zullen de tribune recht tegenover het balkon van het Stadhuis kunnen betreden (maximum 5 personen op hetzelfde moment).

 

CONTACTEN

CO
Contacteer ons
Sicco Wittermans
Sicco Wittermans Woordvoerder en persrelaties Vrije Universiteit Brussel
Sicco Wittermans
Sicco Wittermans Woordvoerder en persrelaties Vrije Universiteit Brussel
Over Press - Vrije Universiteit Brussel

volg ons op twitter @VUBrussel


De Vrije Universiteit Brussel is een internationaal georiënteerde universiteit in Brussel, het hart van Europa. Door het afleveren van hoogstaand onderzoek en onderwijs op maat, wil de VUB een actieve en geëngageerde bijdrage leveren tot een betere maatschappij.

De Wereld Heeft Je Nodig

De Vrije Universiteit Brussel neemt haar wetenschappelijke en maatschappelijke verantwoordelijkheid met liefde en daadkracht op. De VUB lanceerde daarom het platform ’De Wereld Heeft Je Nodig’.  Hier worden rond zes P’s ideeën, acties en projecten samengebracht, opgestart en uitgebouwd. De eerste P staat voor People, want daar draait alles om: mensen gelijke kansen geven, welvaart, welzijn, respect. Peace staat voor het bestrijden van klein en groot onrecht in de wereld. Prosperity gaat armoede en ongelijkheid te lijf. Planet staat voor acties rond biodiversiteit, klimaat, luchtkwaliteit, dierenrechten ... Met Partnership zoekt de VUB samenwerkingen om de wereld een betere plaats te maken. De zesde en laatste P is van Poincaré, de Franse filosoof Henri Poincaré aan wie de VUB haar leuze ontleent, dat het denken zich aan niets mag onderwerpen, behalve aan de feiten zelf. De VUB is een 'urban engaged university’, sterk verankerd in Brussel en Europa en werkend volgens de principes vrij onderzoek. www.vub.be/dewereldheeftjenodig

Press - Vrije Universiteit Brussel
Pleinlaan 2
1050 Brussel