Brussels Institute for Advanced Studies (VUB-ULB) stelt Fellows 2023 voor

Brussels Institute for Advanced Studies (VUB-ULB) stelt Fellows 2023 voor

Uitnodiging welkomstceremonie BriAS

Woensdag 8 maart 2023 – 17u30 tot 20u30 – Koning Boudewijn zaal, Koninklijke Vlaamse Academie van België voor Wetenschappen en Kunsten, Hertogstraat 1, 1000 Brussel


Beste journalist

Het Brussels Institute for Advanced Studies (BrIAS), een gezamenlijk initiatief van Vrije Universiteit Brussel en Université libre de Bruxelles, stelt haar Fellows voor 2023 voor tijdens een welkomstceremonie in de Koninklijke Academie der Wetenschappen op 8 maart. Het is tevens het eerste evenement waar het nieuwe instituut officieel wordt voorgesteld.

Op het programma:

  • Welkomstwoord door rector van de VUB Jan Danckaert en rector van de ULB Annemie Schaus
  • Een korte introductie van BrIAS door co-directeuren Frank Deconinck (VUB) en Serge Jaumain (ULB)
  • Korte presentaties van het onderzoek van twee Fellows 2023: Mennat-Allah El Dorry (Ain Shams Universiteit, Egypte) en Philippe Hinsinger (Institut national de recherche pour l'agriculture, l'alimentation et l’environnement)
  • Aankondiging van het onderzoeksthema voor volgend academiejaar
  • Receptie

Wij nodigen u graag uit om deze welkomstceremonie bij te wonen. ​ Bent u graag van de partij? Neem dan contact op met:


Story image

Over BrIAS en haar Fellowship-programma

Het Brussels Institute for Advanced Studies (BrIAS) werd in 2018 opgericht op initiatief van de VUB en de ULB. ​ Het instituut ondersteunt interdisciplinair en transdisciplinair onderzoek door zich te focussen op menswetenschappen en sociale wetenschappen, natuurwetenschappen, ingenieurswetenschappen, kunst en cultuur.

Ze brengt toponderzoekers van over de hele wereld samen, die zich samen gedurende enkele maanden ​ buigen over hedendaagse maatschappelijke uitdagingen rond duurzame ontwikkeling. De nieuwe inzichten die hieruit voortkomen worden gedeeld via workshops voor professionals, lezingen voor academici en fora voor het grotere publiek. Dankzij hun bijdrage helpen de Fellows het onderzoek, academisch onderwijs en de samenleving vooruit.

In ruil biedt BrIAS zijn fellows woon- en werkruimten aan die hen in staat stellen elkaar te ontmoeten, deel te nemen aan seminaries en workshops, en banden aan te knopen met de bredere academische gemeenschap van de ULB en de VUB. Het instituut wordt geleid in co-directeurschap door beide universiteiten.

  • VUB: Frank Deconinck - ​ professor emeritus aan de VUB – ​ 0475 66 84 98 - frank.deconinck@vub.be
  • ULB: Serge Jaumain - professor Hedendaagse Geschiedenis aan de ULB en Noord-Amerika specialist - 0476 49 80 50 serge.jaumain@ulb.be

Meer info: brias.be

Nathalie Vlaemynck
Nathalie Vlaemynck TIJDELIJK AFWEZIG - Woordvoerder en algemeen perscontact

 

 

CO
Over Press - Vrije Universiteit Brussel

volg ons op twitter @VUBrussel


De Vrije Universiteit Brussel is een internationaal georiënteerde universiteit in Brussel, het hart van Europa. Door het afleveren van hoogstaand onderzoek en onderwijs op maat, wil de VUB een actieve en geëngageerde bijdrage leveren tot een betere maatschappij.

De Wereld Heeft Je Nodig

De Vrije Universiteit Brussel neemt haar wetenschappelijke en maatschappelijke verantwoordelijkheid met liefde en daadkracht op. De VUB lanceerde daarom het platform ’De Wereld Heeft Je Nodig’.  Hier worden rond zes P’s ideeën, acties en projecten samengebracht, opgestart en uitgebouwd. De eerste P staat voor People, want daar draait alles om: mensen gelijke kansen geven, welvaart, welzijn, respect. Peace staat voor het bestrijden van klein en groot onrecht in de wereld. Prosperity gaat armoede en ongelijkheid te lijf. Planet staat voor acties rond biodiversiteit, klimaat, luchtkwaliteit, dierenrechten ... Met Partnership zoekt de VUB samenwerkingen om de wereld een betere plaats te maken. De zesde en laatste P is van Poincaré, de Franse filosoof Henri Poincaré aan wie de VUB haar leuze ontleent, dat het denken zich aan niets mag onderwerpen, behalve aan de feiten zelf. De VUB is een 'urban engaged university’, sterk verankerd in Brussel en Europa en werkend volgens de principes vrij onderzoek. www.vub.be/dewereldheeftjenodig

Press - Vrije Universiteit Brussel
Pleinlaan 2
1050 Brussel