Brussels Diplomatic Academy van VUB lanceert House of Diplomacy

Brussels Diplomatic Academy van VUB lanceert House of Diplomacy

De Brussels Diplomatic Academy (BDA) van de Vrije Universiteit Brussel (VUB) lanceerde gisteren de House of Diplomacy. De lancering, die precies tien jaar na de start van BDA zelf plaatsvond, werd bijgewoond door leden van het Brussels Diplomatic Corps, zakenmensen, academici, juristen, ambtenaren en studenten. Dit zijn namelijk de groepen waarvoor de House of Diplomacy is opgericht. De House of Diplomacy biedt de BDA een unieke ruimte om samen te komen, onderwerpen van wederzijds belang te bespreken, deel te nemen aan evenementen, te netwerken en relaties te bevorderen tussen verschillende gemeenschappen.

Tijdens de lancering van de House of Diplomacy nam Gunter Gaublomme, directeur en oprichter van de BDA, het woord. Hij sprak over BDA’s verwezenlijkingen van de afgelopen tien jaar en benadrukte de training die BDA blijft bieden op het gebied van economische diplomatie en internationaal zakendoen.

“De House of Diplomacy beantwoordt niet alleen de behoeften van het Diplomatieke Korps, maar fungeert ook als samengestelde ruimte om samen met de leden te groeien. Op deze manier kan de oplossingsopbouw tussen mensen die dezelfde zaken vanuit volledig tegenovergestelde invalhoeken benaderen alleen maar verbeteren”, aldus Gaublomme.

De activiteiten van de House of Diplomacy zijn samengesteld en gesteund door academici, praktijkmensen en andere experts. Ze bestaan uit rondetafelgesprekken, lezingseries met prominente sprekers, trainingssessies en sociale bijeenkomsten. Met de lidmaatschapsgerichte en inclusieve benadering profileert de House of Diplomacy zich als een onderscheidende hub voor samenwerking en opbouwen van relaties. De andere diensten die BDA aanbiedt, zijn onderwijs- en trainingsprogramma’s, webinars, lezingen en conferenties, kennis en connecties, waarmee deelnemerskunnen uitblinken in hun vakgebied.

 


Meer info

Het BDA-persbericht over het event vindt u hier: https://brusselsdiplomaticacademy.eu/international-audience-warmly-welcomes-launch-of-the-vubs-brussels-diplomatic-academys-house-of-diplomacy/

 

Contactpersoon
​Cailin Mackenzie
cailin.mackenzie@vub.be
​0473 458 069

https://brusselsdiplomaticacademy.eu/house-of-diplomacy/

Sam Jaspers
Sam Jaspers Woordvoerder a.i., perscontact wetenschap & onderzoek

 

 

 

 

CO
Over Press - Vrije Universiteit Brussel

volg ons op twitter @VUBrussel


De Vrije Universiteit Brussel is een internationaal georiënteerde universiteit in Brussel, het hart van Europa. Door het afleveren van hoogstaand onderzoek en onderwijs op maat, wil de VUB een actieve en geëngageerde bijdrage leveren tot een betere maatschappij.

De Wereld Heeft Je Nodig

De Vrije Universiteit Brussel neemt haar wetenschappelijke en maatschappelijke verantwoordelijkheid met liefde en daadkracht op. De VUB lanceerde daarom het platform ’De Wereld Heeft Je Nodig’.  Hier worden rond zes P’s ideeën, acties en projecten samengebracht, opgestart en uitgebouwd. De eerste P staat voor People, want daar draait alles om: mensen gelijke kansen geven, welvaart, welzijn, respect. Peace staat voor het bestrijden van klein en groot onrecht in de wereld. Prosperity gaat armoede en ongelijkheid te lijf. Planet staat voor acties rond biodiversiteit, klimaat, luchtkwaliteit, dierenrechten ... Met Partnership zoekt de VUB samenwerkingen om de wereld een betere plaats te maken. De zesde en laatste P is van Poincaré, de Franse filosoof Henri Poincaré aan wie de VUB haar leuze ontleent, dat het denken zich aan niets mag onderwerpen, behalve aan de feiten zelf. De VUB is een 'urban engaged university’, sterk verankerd in Brussel en Europa en werkend volgens de principes vrij onderzoek. www.vub.be/dewereldheeftjenodig

Press - Vrije Universiteit Brussel
Pleinlaan 2
1050 Brussel